09125331837 - 02133923639

سیستم های کشف و اعلام حریق سیستم های کشف و اعلام حریق سیستم های کشف و اعلام حریق
نوشته شده توسط

مبانی سیستم های کشف و اعلام حریق

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

سیستم‌های کشف و اعلام حریق، مکمل هر گونه اقدامی هستند که در جهت ایمنی انجام می‌شود. گاهی پیش می‌آید که علیرغم رعایت دقیق همه‌ی نکات ایمنی لازم، در اثر یک اتفاق غیر قابل پیش بینی حریق به وجود می‌آید. تنها عمل موثر برای این گونه موارد این است که سیستم‌های کشف و اعلام حریق، افراد حاضر در آن مکان را آگاه کرده و به آنان هشدار دهند.

در این مقاله قصد داریم درباره مبانی سیستم های کشف و اعلام حریق و همچنین ضرورت وجود آن صحبت کنیم. اگر اطلاعات کافی درباره سیستم های اعلام حریق و اطفاء حریق ندارید و قصد خرید و نصب اصولی آن را دارید میتوانید با شرکت .... تماس گرفته و مشاوره ایی رایگان در زمینه مبانی سیستم های کشف و اعلام حریق داشته باشید.

 

ضرورت وجود سیستم های کشف حریق

علاوه بر وسیله‌هایی که از شعله‌ی آن‌ها برای پخت و پز و یا گرمایش اماکن استفاده می‌شود، گسترش به‌کارگیری انواع لوازم برقی نیز می‌تواند خطر وقوع آتش سوزی و گسترش سریع آن را افزایش دهد. بنابراین عقل و شروط ایمنی حکم می‌کنند که همه‌‌ی اقدامات لازم در جهت پیشگیری از این گونه حوادث، انجام شوند.

از مهم‌ترین این اقدامات می‌توان به نصب صحیح و ایمن این لوازم اشاره کرد. در قدم بعدی باید به رعایت نکات ایمنی در هنگام استفاده از این وسیله‌ها اشاره کرد. با انجام دو گام پیشین، می‌توان تا حدود زیادی از وقوع حوادث ناگوار پیشگیری کرد. اما گزینه‌ی سومی نیز وجود دارد که با به‌کارگیری آن احتمال وقوع حوادث به صفر نزدیک می‌شود.

این گزینه نصب سیستم‌های کشف و اعلام حریق است. برخی از این سیستم‌های کشف و اعلام حریق دارای قابلیت هشدار از راه دور نیز می‌باشند. یعنی حتی اگر مکانی که دچار حریق شده است، خالی از سکنه نیز باشد، سیستم می‌تواند از راه دور و از طریق تلفن‌های هوشمند، افراد مرتبط و مالکین آن مکان را از آتش سوزی آگاه سازد. بدین ترتیب با عملکرد به موقع می‌توان از گسترش حریق و در نتیجه وارد شدن خسارت جلوگیری کرد.

اساس و مبانی سیستم‌های کشف و اعلام حریق چه چیزهایی هستند؟

هنگامی که از سیستم‌های کشف و اعلام حریق سخن می‌گوییم، غالبا منظور ما متوجه سیستم‌های خودکاری است که بدین منظور طراحی و تولید شده‌اند. در مقابل سیستم‌های خودکار، سیستم‌های دستی وجود دارند. در این حالت پس از آن‌که شخص متوجه آتش سوزی می‌شود سیستم اعلام حریق را به صورت دستی فعال می‌کند.

استفاده از تلفن، بلندگو، آژیر مکانیکی و یا سامانه‌ی الکتریکی (شکستن درپوش شیشه‌ای و فشار دادن دکمه‌ی زیر آن) در سیستم‌های دستی متداول است.

اما در مورد سیستم‌های کشف و اعلام حریق خودکار باید گفت که از سه بخش دتکتور، کابل‌های رابط و منبع تغذیه تشکیل می‌شوند. این سیستم‌ها به لطف حساسیت بالایی که دارند، حریق را در لحظات آغازین تشخیص داده و وجود آن را به مرکز کنترل اعلام می‌کنند. انواع دتکتورها به شرح زیر هستند و هر کدام برای تشخیص گونه ای از خطرات احتمالی کاربرد دارند:

  • دتکتورهای حرارتی ( Heat Detectors )
  • دتکتورهای دودی ( Smoke Detectors )
  • دتکتورهای شعله‌ای ( Flame Detectors )
  • دتکتورهای گازیاب ( Gas Detectors )

سیستم‌های کشف و اعلام حریق می‌توانند با توجه به یکی از استانداردهای زیر تنظیم شوند:

  • استانداردهای انگلیسی 5839 BS و 54 BS/EN
  • استاندارد آمریکایی 72 NFPA
  • ضوابط سازمان آتش نشانی تهران
  • نشریه‌ی 622 سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور

همچنین در یک تقسیم بندی دیگر این سیستم‌ها را می‌توان از لحاظ شیوه‌ی طراحی طبق موارد زیر بیان کرد:

  • سیستم متعارف: دو رشته سیم )در صورت وجود LED: سه رشته سیم(
  • سیستم آدرس پذیر: به صورت حلقوی طراحی می‌شوند.
  • سیستم بی‌سیم: بدون استفاده از رشته‌های سیم طراحی می‌شوند.
  • سیستم چند مرحله‌ای: بعد از تایید توسط پرسنل محل، به صورت سراسری اعلان می‌شود. (در بیمارستان، رستوران و ... کاربرد دارند)

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره مبانی سیستم های کشف و اعلام حریق با شرکت آتشبان تماس و مشاوره ایی رایگان با کارشناسان حرفه ایی و کارآزموده ما داشته باشید.

آتشبان

شرکت آتش بان نماینده رسمی اعلام حریق ایران ، واعلام حریق و اطفاء حریق در ایران می باشد و با بهترین برندهای ایرانی و جهانی از جمله اعلام حریق سنس ، اعلام حریق آنا ، اعلام حریق یونی پاس ، اعلام حریق زیتکس ، اعلام حریق زتا ،  ، اعلام حریق دزلی ، اعلام حریق آریاک ، اعلام حریق ماویلی ، اعلام حریق سایان می باشد.

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

Web Analytics