دتکتور ، وسیله ای که وظیفه حس ، آشکار ساختن و هشدار دادن وقوع خطر به نوع آتش و آتش سوزی را به عهده دارد.
مکانیزم عملکرد دتکتور اعلام حریق بسته به نوع حساسیت آنها مانند وجود مونوکسید کربن ، دود ، حرارت واکنش نشان می دهند و کنتاکت موجود در دستگاه از حالتی به حالتی دیگر تغییر می کند.
مفیدترین و موثرترین دتکتورها آنهایی هستند که آلارم دارند. سیستمهای هشدار بیشتر برای ارسال سیگنال به ایستگاههای آتش نشانی طراحی شدهاند.
به طور کلی دتکتور به چند نوع دودی نقطه ای، چندکاره، حرارتی و، پرتو نوری و مکشی و . . تقسیم می شوند .
دتکتور دود نوری: این نوع از آشکار سازها با استفاده از اصل پراکندگی نور، دود را تشخیص میدهند. هنگامی که دود وارد محفظه میشود، LED کوچک در آشکار ساز به سمت گیرنده منحرف میشود تا آشکار ساز را فعال کند.
دتکتور دود یونیزه از نوع آشکار سازها است که با تغییر جریانهای بین الکترودها هنگام ورود دود به داخل اتاق، دود را تشخیص میدهند.
دتکتورحرارتی دو نوع است.
دتکتورهای چند کاره دارای بیش از یک سنسور هستند که هر کدام به خصوصیات فیزیکی یا شیمیایی آتش سوزی پاسخ میدهند. هدف از ترکیب سنسورها ، افزایش عملکرد سیستم در تشخیص آتش با استفاده از دود، گرما یا گازهای CO است. این آشکارسازها می توانند دسته خاصی از هشدارهای کاذب را کاهش دهند.
دتکتور مکشی از یک پمپ کوچک تشکیل شده است که نمونههایی از هوای اتاق را از طریق سوراخهای موجود در لولههای سیستم به یک عنصر آشکار ساز مکش میکند.
این آشکارساز معمولاً تا 100 برابر حساستر از آشکارسازهای دودی نقطهای و حرارتی خطی است.
آشکارسازهای مکش کننده بسیار حساس هستند و میتوانند دود را حتی قبل از اینکه برای چشم انسان قابل مشاهده باشد، تشخیص دهند.
دتکتورهای منو اکسید کربن با تشخیص دود در هوا فعال شده و هشدار میدهد.
تهران لاله زار جنوبی کوچه اتحادیه پاساژ اتحادیه طبقه دوم واحد 5
دفترآتشبان
فروشگاه آتشبان :
شماره همراه مشاوره