زون بندی اعلام حریق زون بندی اعلام حریق آتشبان

زون بندی اعلام حریق | Fire Zone

این مورد را ارزیابی کنید
(16 رای‌ها)

منطقه بندی اعلام حریق

در این مقاله سعی داریم درباره منطقه بندی اعلام حریق یا زون بندی اعلام حریق (Fire Zone) صحبت کنیم.

زون ها یکی از اجزای سیستم های اعلام حریق هستند که وظیفه بسیار مهمی را در شناسایی حریق به عهده دارند.

هر چه دقت، سرعت در تشخیص و اطلاع رسانی حریق بیشتر باشد امکان خرابی ها و خسارت های جانی و مالی نیز کمتر خواهد شد. بنابراین در ساختمان های بزرگ برای تشخیص دقیق محل آتش سوزی و سرعت و دقت لازم بایستی ساختمان های بزرگ را به بخش های مختلف تقسیم بندی نمایند.

 ساختمان های بزرگ را به بخش های کوچک با توجه به نوع کاربری، ابعاد و مساحت ساختمان و بسیاری از موارد دیگر قابل تقسیم بندی می باشد.

اگر در مجموعه ایی حریق صورت بگیرد و زون بندی در ساختمان انجام نشده باشد، اعلام حریق با تاخیر ارسال خواهد شد و به دلیل اینکه مسئولین دیر تر به محل دقیق آتش پی می برند دی نتیجه سرعت خاموش کرد آتش پایین خواهد آمد و احتمال خسارت نیز بیشتر خواهد شد.

نکات مهم و قابل توجه در منطقه بندی یا زون بندی سیستم اعلام حریق

با توجه به اینکه تقسیم بندی ساختمان برای اجرای سیستم اعلام حریق یک بخش مهم به حساب می آید حتما بایستی توسط متخصصین در کار نصب سیستم اعلام حریق صورت گیرد و حتما زیر تظر کارشناسان باشد.

شرکت آتشبان با به جذب نیرو های متخصص و آموزش دیده و با سالها سابقه کاری شما را در زمینه نصب سیستم های اعلام و اطفاء حریق شما را یاری می رسانند.

  1. در صورتی که مساحت طبقات یک ساختمان 300 متر مربع یا کمتر از آن باشد میتوان آن را یک منطقه در نظر گرفت و یک زون را به آن اختصاص داد.
  2. بیشترین فاصله جستجو برای پیدا کردن آتش نباید بیشتر از 30 تر باشد که به آن فاصله جستجو نیز می گویند. بنابراین در ساختمان هایی که دارای اناق های زیاد هستند باید بالای درهای اتاق هایی که به راهروها مشرف هستند، چراغ های نشانگر نصب کرد.
  3. حداکثر مساحت یک منطقه برای اجرای زون بندی 2000 متر مربع است.
  4. زون بندی یا تقسیم بندی ساختمان ها می تواند به صورت افقی یا عمودی باشد، بنابراین با توجه به نحوه قرارگیری دیوارهای ضد حریق و فضاهای مجزا شده تقسیم بندی تفاوت خواهد کرد به عنوان مثال چاه آسانسور، راه پله ها و ... تقسیم بندی عمودی و طبقات تقسیم بندی افقی می باشند.
  5. در تقسیم بندی ساختمان به زونبندی علاوه بر مساحت به آتش بندی نیز باید توجه نمایید. در این حالت مرزهای منطقه تشخیص حریق محدود به مرزهای بخش بندی ضد آتش است. بنابراین تمام فضا هایی که توسط دیوار های ضد حریق از هم جدا شده اند را می توان یک منطقه در نظر بگیرید حتی اگر مساحت آن متفاوت باشد. مثلا در این نوع تقسیم بندی بالای پشت بام، راه پله ها، چاله های آسانسور، شوتینگ ها و غیره هر کدام یم بخش به حساب می آیند.

تقسیم بندی مناطق از نظر هم بندی و سیم کشی

تقسیم بندی مناطق از نظر هم بندی و سیم کشی عبارتند از:

  1. منطقه تشخیص :

در این نوع تقسیم بندی تعامل بین همبندی بین دتکتورها و شستی های اعلام حریق در سطح معینی که به عنوان یک منطقه تعریف شده است صورت می گیرد. در این حالت موقع عمل نمودن یک شستی و یا فعال شدن یک دتکتور اتوماتیک، چراغ مربوط به همان منطقه و یا کد مربوط به همان دتکتور (در سیستم آدرس پذیر) در تابلوی کنترل مرکزی روشن خواهد شد

  1. منطقه هشدار:

در این نوع تقسیم بندی تعامل بین همبندی بین آژیرها و هشدار دهنده های صوتی می باشد در عین حالی ممکن است در یک منطقه انجام پذیرد، اما به هنگام فعال شدن میتواند چند منطقه مجاور و یا همه مناطق را شامل شود.

شرکت آتشبان با نیروهایی متخصص و کار آزموده و با سالها سابقه کاری و تلاش شما را در زمینه نصب سیستم های اعلام و اطفاء حریق را یاری می رسانند. جهت مشاوره رایگان منطقه بندی یا زون بندی حریق (Zone Fire) سیستم هاس اعلام حریق و همچنین سیستم های اطفاء حریق با ما در تماس باشید.

 

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

Web Analytics