معرفی انواع دتکتور اعلام حریق
انواع دتکتور اعلام حریق
دتکتور اعلام حریق که بر روی دیوارهای مکان های اداری، صنعتی و تجاری نصب می شود سیستم اطلاع رسانی حریق بوده که انواع مختلفی دارد و اگر تمایل دارید با انواع دتکتور اعلام حریق آشنا شوید پیشنهاد می شود در ادامه با ما همراه باشید.
انواع دتکتور اعلام حریق گازی
دتکتور وسیله الکتریکی بوده که در طرح ها و شکل های مختلف موجود است و از آن جهت اعلام حریق استفاده می شود. این وسیله به نشانه های مختلف حریق چون حرارت، نور، شعله، گاز منو اکسید کربن و دود حساس بوده با این حال اگر بخواهیم انواع مختلف آن را معرفی کنیم باید بدانید هر کدام از آنها به گونه خاصی در پیشگیری از حریق کمک می کند.
در خصوص انواع دتکتور اعلام حریق گازی باید بدانید این سیستم در فضاهایی مختلفی استفاده شده است به طوری که استفاده از آن در مکان هایی که گاز قابل اشتعال همچون cng یا ال پی جی وجود دارد مناسب بوده و موجب می شود نشت گاز تشخیص داده شده و از خسارت های سنگین جلوگیری شود.
در خصوص مکانیزم عملکرد گازی باید بدانید وقتی گاز قابل اشتعال در هوا از روی کاتالیست گرم شده عبور کند احتراق رخ داده و این امر موجب می شود میزان حرارت بالا رود، به این ترتیب مقاومت الکتریکی المان نصب شده روی کاتالیست ها افزایش پیدا می نماید.
دتکتور نوری اعلام حریق
از دیگر انواع دتکتور اعلام حریق می توان به سیستم های نوری اشاره کرد که مکانیسم فعالیتشان بر اساس دود ایجاد شده در اثر آتش سوزی می باشد. در این سیستم ها محفظه ای تعبیه شده است که بر اثر پر شدن دود به شرایط واکنش نشان داده و با این وجود وقوع حریق را به تابلو کنترل مرکزی گزارش می نماید.
با این حال می توان گفت این سیستم جزو دتکتور های متداول در سیستم اعلام حریق اتوماتیک به حساب آمده که سرعت پاسخگویی بهتری داشته و قیمت آنها نیز به نسبت بالاتر می باشد؛ البته باید بدانید از لحاظ قابلیت اطمینان نسبت به سیستم های حرارتی ضعیف تر هستند.
دتکتور دودی یونیزاسیون
و اما از دیگر انواع دتکتور اعلام حریق می توان به دتکتور دودی یونیزاسیون اشاره کرد. عملکرد این دستگاه به گونه ای بودن که مولکول های هوا را درون محفظه یونیزه کرده و جریان ضعیفی برقرار می شود. هنگامی که به دلیل آتش سوزی دود وارد محفظه این دتکتور ها شود حرکت یون ها کند شده و جریان برقرار شده ضعیف می گردد که با این حال دتکتور در اثر این ضعیف شدن جریان واکنش نشان داده و آلارم میدهد.
دقت داشته باشید این دتکتور ها دارای حساسیت بسیار بالایی هستند که البته این امر موجب شده است در کنار حساسیت بالا احتمال مخابره پیام اشتباه نیز در این سیستم بالا باشد.
بیم دتکتور نیز از دیگر انواع دتکتور اعلام حریق می باشد که جزو دتکتورهای دودی هستند که به نام نای دتکتور دودی اشعه ای یا دتکتور فتو الکتریکی خطی شناخته می شود. این سیستم هنگامی که فضای وسیع و با ارتفاع زیاد تحت پوشش قرار گیرد مورد استفاده قرار می گیرد. با این وجود توجه داشته باشید از مهمترین مزایای بیم دتکتور میتوان به اقتصادی بودن آن در فضاهای پهناور و وسیع اشاره نمود.
همچنین سرعت عملکرد این سیستم قابل توجه است که البته معایبی نیز دارد که مهمترین آن حفظ و بررسی تراز صحیح دستگاه می باشد و در غیر اینصورت سیستم عملکرد درستی نخواهد داشت.
جهت مشاوره رایگان درباره سیستم اعلام حریق، سیستم اطفاء حریق، دزدگیر و همچنین استعلام قیمت و نصب آن می توانید با گروه آتشبان تماس حاصل نمایید
قیمت دتکتور, دتکتور اعلام حریق, انواع دتکتور اعلام حریق, دتکتور