مراحل نصب و اجرای سیستم اعلام حریق
مراحل نصب اعلام حریق
سیتسم های اعلام حریق، سیستم هایی هستند که اغلب در ساختمان های تجاری و مسکونی، انبار ها و بازار های سر پوشیده، پارکینگ ها و سیلو ها، هتل ها و دیگر اماکن قابل نصب هستند.
سیستم های اعلام حریق برای هشدار آتش سوزی و اعلام احتمال بروز آتش سوری مورد استفاده قرار می گیرند.
برای نصب و اجرا مراحل اعلام حریق مهندسین و افراد متخصص در نصب باید طبق آیین نامه مقررات ملی عمل کنند و همچنین علاوه بر در نظر گرفتن این آیین نامه می بایست یک سری از استاندارد های ملی را رعایت نمایند. البته باید در نظر داشت که در حین مراحل اجرا اعلام حریق و نصب آن حتما از یکی از اصول استاندارد آن استفاده کنیم و به کارگیری هم زمان هه استاندارد ها جایز نیست. در ادامه مطلب قصد داریم مراحل اجرا اعلام حریق را شرح دهیم.
اجرا شستی سیستم اعلام حریق
میدانیم که شستی اعلام حریق را میتوان به صورت دستی فعال نمود و به همین جهت از اهمیت بالایی برخوردار است.باید نصب شستی اعلام حریق تمامی تکات زیر را مورد توجه قرار دهیم.
- هنگام نصب شسنی اعلام حریق باید بدانیم که شستی را دقیقا در فاصله 140 سانتی متری از کف زمین قرار دهیم ولی میتوانیم 20سانتی متر کمتر و 20 سانتی متر بیشتر را هم در نظر بگیریم و مانعی ندارد.
- قابل رویت بودن.
- باید محل نصب شستی اعلام حریق باد نزدیک راهرو و پله ها باشد.
- برای نصب شستی اعلام حریق ضروری باید ورودی راه پله و زیر زمین را در نظر بگیریم.
- بیشترین فاصله رسیدن به شستی اعلام حریق باید حدود 45 متر باشد.
مفهوم زون در مراحل نصب و اجرا اعلام حریق
معنا و مفهوم زون در زبان فارسی منطقه است. در سیستم های اعلام حریق هر زون یعنی یک مدار ورودی. برای مثال یک پنلی که پتج زون دارد در واقع پنج مدار ورودی دارد. حداکثر المان های در یک زون 32 عدد می باشد و در صورتی که تعداد المان ها کمتر از تعداد المان های اعلام کرده پنل باشد باید در نظر داشته باشید که این تعداد توسط سازنده ملاک عمل خواهد بود.
سیم بندی پنل اعلام حریق متعارف
می دانیم که بر روی پنل های مرکزی راه های ورودی و خروجی وجود دارد. این ورودی و خروجی ها عبارت اند از:
- ورودی منبع تغذیه
- رله های آتش
- ورودی پنل( زون ها)
- خروجی پنل( مدار آژیر)
- رله ی کمکی
- رله ی فالت و یا خطا
در واقع تمامی پنل ها قطعا بر روی خود ورودی های زون، خط های خروجی و ورودی منبع تغذیه را بر روی خود دارند. باید افزود که ممکن است بعضی ار آن ها خروجی رله را نداشته باشند.
نکات نصب سیستم های اعلام حریق
یکی از نکات مهم در نصب سیستم های اعلام حریق این است که باید در نظر داشته باشیم که هر کدام از این سیستم ها در دقیقا در چه مکان هایی نصب می کنیم. به طور مثال نصب دکتور های دودی در مکان هایی ماننده آشپز خانه، موتور خانه ها، گاراژ ها و مکان هایی در در معرض دود شدید قرار دارند اصلا مناسب نیست چرا که باعث اختلال در عملکرد سستم ها شده و دکتور ایجاد هشدار کاذب انجام می دهند.
شرکت آتشبان یکی از بزرگ ترین شرکت های پخش و فروش انواع سیستم های اعلام حریق در ایران می باشد که این مرکز به عنوان راهنما نصب سیستم های اعلام حریق و فروش آن ها، اماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.
جهت راهنمایی و مشاوره رایگان با کارشناسان شرکت آتشبان تماس حاصل نمایید.