با آتشبان در امان بمان

سیستم اعلام حریق چیست ؟

سیستم اعلام حریق چیست ؟
آتشبان
Ratings
(0)

سیستم اعلام حریق

سیستم اعلام حریق به مجموعه ای از تجهیزات گفته می شود که برای آشکارسازی علائم حریق (دود، آتش، مونوکسید کربن و حرارت) به صورت هشدار دادن از طریق تجهیزات شنیداری و دیداری گفته می شود.

امروزه از سیستم های اعلام حریق به طور گسترده در ساختمان ها و اماکن مسکونی و صنعتی استفاده می شود تا خسارت های ناشی از حریق را به حداقل برسانند و تا حدالامکان از تلفات جانی جلوگیری شود. برای تشخیص حریق از اثرات سه گانه آن یعنی دود و حرارت و شعله استفاده می شود.

اجزای سیستم اعلام حریق

بخشهای تشکیل دهنده سیستم اعلام حریق :

1- کنترل پنل اعلام حریق

2- اعلام حریق شامل :

  • دتکتور دودی
  • دتکتور حرارتی
  • دتکتور نرخ افزایشی
  • بیم دتکتور
  • دتکتور گاز
  • دتکتور کابلی
  • دتکتور شعله

3- شستی اعلام حریق

4- آژیر اعلام حریق

  • آژیر ساده
  • آژیر فلاشر
  • آژیر سخنگو

5- باتری پشتیبان

6- مقاومت انتهای خط

7- نمایشگر LED

8- فلاشر

 

کنترل پنل اعلام حریق

وظیفه پردازش مرکزی و پایش و کنترل سیستم را بر عهده دارد. پروتکل ارتباطی سیستم که بین تمامی دستگاه ها برقرار است، بر دو نوع سیستم اعلام حریق آدرس پذیر و سیستم اعلام حریق متعارف تقسیم بندی می شود.

دتکتورهای (آشکارسازهای)

اعلان حریق در چندین نوع مختلف و برای کاربردهای متنوع طراحی شده اند

دتکتور دودی:

دتکتور دودی توسط یک دیود مادون قرمز وجود دود در هوا را تشخیص میدهد و در زمان مناسب به کنترل پنل اعلام میکند

دتکتور حرارتی:

دتکتور حرارتی در صورت افزایش دما از میزان از پیش تعیین شده، به کنترل پنل اعلام خطر میکند.

دتکتور نرخ افزایشی:

این دتکتور به تغییرات ناگهانی دما حساس میباشد و در صورت تغییر ناگهانی دما به کنترل پنل اعلام میکند.

بیم دتکتور:

از دو بخش فرستنده و گیرنده تشکیل شده است. بخش فرستنده اشعه مادون قرمز از خود ساطع میکند و بخش گیرنده آن را دریافت میکند. اگر میزان دود به حدی باشد که مانع رسیدن اشعه به گیرنده شود، بیم دتکتور به کنترل پانل اعلام خطر می کند.

دتکتور گاز:

دتکتور گاز برای تشخیص وجود گازهای خطرناک در محیط طراحی شده است. در صورتیکه میزان گاز موجود در هوا از میزان پیش فرض تعیین شده برای دستگاه بالاتر رود، هشدار دهنده نشت گاز به کنترل پنل اعلام خطر میکند.

دتکتور کابلی:

این نوع دتکتور همانطور که از نامش پیداست از یک کابل دو رشته تشکیل شده است، این کابل به حرارت حساس است و در صورت عبور دما از میزان از پیش تعیین شده، بین دو رشته کابل اتصال برقرار میشود و کنترل پنل متوجه ایجاد خطر میشود. موارد کاربرد کابل های حرارتی در داکتها و رکها میباشد.

دتکتور شعله:

این دتکتور دارای سنسور مادون قرمز یا ماورا بنفش است و اشعه تابیده شده از شعله را تشخیص میدهد. این دتکتور در مکانهایی که مواد بسیار مشتعل شونده وجود دارند، مانند کارخانه رنگ استفاده میشود.

شستی اعلام حریق،

برای راه اندازی خودکار سیستم اعلام حریق در زمان مشاهده آتش سوزی به کار میرود و در رنگهای مختلف و برای کاربردهای متفاوت در سیستم اطفا حریق نیز تولید می شود.

آژیر اعلام حریق

ایجاد هشدار شنیداری و دیداری در زمان ایجاد خطر را بر عهده دارد. انواع آژیر ساده، آژیر فلاشر، آژیر سخنگو و انواع زنگهای اعلام خطر و بلندگوهای اعلام خطر برای محیطهای داخل ساختمان و بیرون ساختمان از دسته بندیهای این محصول است.

سیستم اعلام حریق, تجهیزات اعلام حریق, اجزا اعلام حریق, درباره اعلام حریق