با آتشبان در امان بمان

صفر تا صد عمومی ترین روش های اطفا حریق

صفر تا صد عمومی ترین روش های اطفا حریق
Ratings
(0)

خاموش کردن آتش و روشهای اطفا حریق از مسائل مورد بحث نوشته روبروی شما است. به مجموعه کارهای لازم جهت خاموش کردن آتش و کنترل آن اطفا حریق گفته می شود.

این عملیات روش های مختلفی دارد که معایب و مزایای مخصوص به خود را نیز دارد. هنگام آتش سوزی ابتدا خونسردی خود را حفظ کنید و با استفاده از راه هایی که گفته می شود جهت کنترل آتش استفاده کنید تا از تلفات مالی و جانی بیشتر جلوگیری نمایید.

 استفاده از کپسول های آتش نشانی راه حلی بسیار مناسب و کاربردی برای خاموش کردن حریق است.

 روشهای اطفا حریق

وقتی که آتش سوزی اتفاق می افتد ابتدا باید خونسردی خود را حفظ کنیم و در مرحله بعدی باید حریق را کنترل کنیم تا به مناطق نزدیک آن سرایت نکند.

مثلث آتش که شامل اکسیژن، حرارت و مواد اشتعال زا می باشد اگر بتوانیم یکی از اینها را مهار کنیم حریق نیز خاموش می شود. با آموزش همگانی جهت استفاده از کپسول های آتش نشانی در هنگام آتش سوزی می توان از آسیب های بیشتر جلوگیری نمود.

از جایی که تشکیلات کامپیوتری حساس اند و در دمای بالا تخریب می شوند و حتی کابل های موجود در این مجموعه اشتعال زا می باشد توصیه می شود از سیستم دتکتورهای خطی حرارتی استفاده شود تا تلفات آن قابل کنترل باشد.

روشهای کلی اطفا حریق

کلی ترین روش های اطفا حریق را می توان در چهار دسته طبقه بندی کرد که عبارت اند از:

  • سرد کردن حریق
  • خفه کردن حریق
  • از بین بردن یا مانع شدن در برابر مواد قابل اشتعال
  • کنترل واکنش های حریق زنجیره ای

سرد کردن حریق یکی از روش های پر کاربرد و قدیمی است که به کمک آن حریق را کنترل می کنند. این روش معمولا به کمک آب صورت می گیرد. پوشاندن حریق که مانع از رسیدن اکسیژن به حریق شود را خفه کردن حریق می گویند که این روش درست است و به عنوان روشی موثر برای کنترل حریق بکار می رود. اما متاسفانه در تمام حریق ها موثر نمی باشد.

 روش از بین بردن یا مانع شدن فقط در اول آتش سوزی ممکن است که با اقدامات لازم می تواند موثر شود. در روشهای اطفا حریق با نیازهای کلی ای نیز مواجه هستیم. به طور مثال لازم است که خاموش کننده ها در محل قابل دید باشند. نباید محفظه خاموش کننده ها قفل باشد.

مواد خاموش کننده در دسترسی آسان و سریع باشد. از آب و پتوی خیس برای خاموش کردن حریق استفاده شود. برای هر محل بیش از یک دستگاه خاموش کننده تهیه شود. فاصله دستگاه های خاموش کننده نباید بیشتر از 30 متر باشد. تمامی اینها عواملی هستند که می توانند در اجرای روشهای اطفا حریق موثر باشند.

خاموش کردن حریق با کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی یکی دیگر از روشهای اطفا حریق است اما بسیاری از افراد از تهیه آن خودداری می کنند یا نحوه کار با کپسول آتش نشانی را بلد نیستند. اگر کپسول های آتش نشانی در مکان های مختلف وجود داشته باشد و نحوه کار با آن را همه یاد بگیرند از خسارات وارده کاسته می شود.

برای استفاده از کپسول آتش نشانی ابتدا ضامن آن را بکشید سپس شلنگ آن را از فاصله مناسب به سمت آتش بگیرید و اهرم کپسول را فشار دهید و به سمت حریق بروید تا آتش را خاموش کنید.

سیستم اطفاء حریق, اطفای حریق, اطفا حریق هوشمند, سیستم اطفا حریق, اطفا حریق