با آتشبان در امان بمان

سیستم اعلام حریق و اطفاء حریق چیست؟

Ratings
(0)

اعلام و اطفاء حریق و انواع آن

اعلام و اطفاء حریق چیست؟

80% از حریق های خانگی در کشور آمریکا به دلیل عدم وجود سیستم اعلام حریق بودند و بر طبق همین آمار 7% در اتاق نشیمن ، 13% در اتاق خواب و 29% در آشپزخانه ساختمان های مسکونی بوده که دلیل اکثر آنها بازی کودکان با مواد آتش زا می باشد .

امروزه با توجه به بزرگ شدن ساختمان های مسکونی و اداری، حفاظت و کنترل تمامی نقاط تقریبا غیر ممکن است . برای رفع این مهم سیستم های هوشمند سازی امنیت ساختمان ها را بالا برده که شامل دوربین مداربسته ،  سیستم های اعلام سرقت و سیستم های امنیتی sater ، اعلام و اطفاء حریق و... می باشد .

شرکت آتشبان نماینده ی برند های معتبر اعلام و اطفاء حریق ایرانی و خارجی از جمله سایان، سنس، تسلا، GST،زیتکس و ... دارای تاییدیه معتبر از آتشنشانی کشور در صدد برآمده تا به طور گسترده در ساختمان ها و اماکن مسکونی و صنعتی خسارت های ناشی از آتش سوزی را حدالامکان به حداقل برساندکه در زمان وقوع آتش سوزی به ساکنان ساختمان از طریق سیستم های اطلاع رسانی خسارات مالی و جانی را به حداقل برساند .

سیستم های اعلام حریق و انواع آن:

در سیستم های اعلام حریق مجموعه ای از تجهیزات  برای آشکار سازی و اعلام آتش از طریق دیداری و شنیداری در مواقع حضور مونوکسید کربن، آتش، دود و یا علائم دیگر  استفاده می شود .

با توجه به نیاز روز گسترده از این تجهیزات در ساختمان های مسکونی و صنعتی استفاده می شود تا خسارت های ناشی از آتش سوزی کاهش پیدا کند و از تلفات جانی نیز جلوگیری به عمل آید . از مثلث دود ، حرارت و شعله برای تشخیص حریق استفاده می‌شود .  سیستم های اعلام حریق به دو دسته کلی آنالوگ و آدرس پذیر تقسیم می‌شود .

به دلیل دشوار بودن مهار آتش در ساختمان های بالای 4 طبقه استفاده از محصولات اعلام حریق الزامی می باشد.

انواع سیستم های اعلام حریق:

  1. سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

سیستمی که در آن سیگنال ارسالی از آشکار ، شستی های اعلام حریق یا وسایل دیگر به صورت جدا در تجهیزات کنترلی و نمایشگر شناسایی می شود.

درساختمان های بالای 20واحد ، ساختمان بیشتر از 500 مترمربع ، بیش از 10 طبقه از کف باید از سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر استفاده شود.

اعلام حریق های آدرس پذیر یک لوپ رفت و برگشت به تابلوی مرکزی می باشند که توانایی پوشش 10 هزار متر مربع را دارد که شامل 5 زون 2000 متر مربعی می شود.

حداکثر قطعه ای که می توان روی این لوپ نصب کرد 127 قطعه می باشد مگر اینکه کارخانه سازنده بیشتر از این عدد را مجاز دانسته باشد

  1. سیستم اعلام حریق بی سیم
  2. سیستم اعلام حریق آنالوگ

تجهیزات سیستم های اعلام حریق به طور کلی از قسمت های زیر تشکیل شده است:

  •  آژیر اعلام حریق
  •  شستی اعلام حریق
  •  دتکتور اعلام حریق
  •  کنترل پنل اعلام حریق

مکان هایی که بر اساس مبحث چهار مقررات ملی نه‌گانه ساختمان الزام به داشتن سیستم های اعلام حریق می باشند به شرح زیر هستند:

  1. ساختمان های درمانی و مراقبتی
  2. ساختمان های تجمعی
  3. ساختمان های اداری و حرفه ای
  4. ساختمان های صنعتی
  5. مکان های خاطره انگیز
  6. انبار ها
  7. ساختمان های کسبی و تجاری
  8. ساختمان های آموزشی و تربیتی
  9. ساختمان های مسکونی

اعلام و اطفا حریق