دتکتور دودی هوشمند
دتکتور دودی
این نوع دتکتورها به صورت سقفی نصب میشوند و دارای محفظهای هستند که بعد از پر شدن دود به این محفظه تحریک شده و با تغییر جریان عبوری به مرکز کنترل اعلام حریق مینمایند.
دتکتورهای دودی یونیزاسیون(Ionization):
این نوع دتکتورها دارای یک عنصر تشعشع رادیواکتیو میباشند.در اثر عبور اشعه رادیواکتیو از هوای داخل محفظه و یونیزه کردن آن، مقداری جریان عبور میکند. در مواقعی که دود داخل این محفظه میشود، جریان عبوری تغییر میکند و باعث اعلام حریق میشود.
به دلیل حساسیت زیاد در برابر دود، در جاهایی که حجم آتش زیاد و دود کم ایجاد میشود از این نوع دتکتورها استفاده میکندد ولی به طور کلی میتوان آنها را در مجتمعهای مسکونی، ادارات و بیمارستانها و اتاق های سرور نصب نمود. بر روی این نوع دتکتورها علامت رادیواکتیو() به معی وجود تشعشعات رادیواکتیو حک میشود. از نظر زیست محیطی دفع این دتکتورها بعد از اتمام شارژ آنها که حدود ۸ سال طول میکشد مشکلاتی به همراه دارد، لذا تولید این گونه دتکورها رو به کاهش و توقف میباشد.
دتکتورهای دودی نوری (اپتیکال) (Optical) :
به این نوع دتکتورها، دتکتور فوتوالکتریک نیز گفته میشود و دارای یک سلول نوری در داخل خود میباشد که با ورود دود به محفظه و کم شدن نور تحریک شده و اعلام حریق مینماید. در محلهایی مانند انبار مواد PVC که در هنگام بروز حریق دود غلیظ تولید میشود و آتشسوزی به آهستگی انجام میگیرد استفاده از آنها توصیه میشود.
دتکتور دودی اشعهای (Beam Detectors) :
در مواردی که بخواهیم مکان وسیعی مانند یالن یک کارخانه و یا سالن موزه و… را تحت پوشش سیستم اعلام حریق قرار دهیم و نصب دتکتورهای معمولی مشکل و یا غیر اقتصادی باشد، از این نوع دتکتورها استفاده میگردد. این دتکتورها دارای یک قسمت فرستنده(TX) هستند که اشعه ای به سمت گیرنده (RXX) میفرستند. این دو قسمت در دو قسمت سالن نصب میشوند و هرگاه عاملی مانند دود بین این دو عنصر واقع شود و ارتباط اشعه را قطع کند باعث اعلام خطر میگردد.
در بعضی از این نوع دتکتورها فرستنده و گیرنده روی یک قسمت وجود دارد و در قسمت روبرو یک انعکاس دهنده (Reflector) نصب میگردد. این دتکتورها میتوانند فضایی به پهانی ۱۴ متر و به طول ۱۰ ال ۱۰۰ متر را پوشش دهند و ارتفاع نصب آنها بین ۲٫۷ تا ۲۵ متر است و ولتاژ کار آن ها ۲۴ ولت DC و جریان مصرفی در حالت ساکن حدود ۵۰ mA و در هنگام حریق ۷۰ mA میباشد.
هر چه فاصله بین گیرنده و فرستنده افزایش یابد، جریان مصرفی نیز افزایش مییابد. توجه: برای تشخیص دود در داکتهای تهویه، از دتکتور دودی اپتیکال استفاده میشود که آن را در محفظه خاصی که به دو لوله (پراب) متصل است قرار میدهند و در خارج داکت نصب میکنند و لولهها به داخل داکت میرود تا مقداری از هوای عبوری از داخل داکت را نمونه برداری کند.
در صورت وجود دود در داخل داکت، این دود از طریق لولهها وارد محفظه دتکتور شده و دتکتور اعلام حریق میکند.
نکاتی که باید در هنگام استفاده از دتکتورهای دودی رعایت کرد:
۱- دتکتور دود نباید در مسیر کوران هوا نصب گردد.
۲- برای تعیین محل نصب باید از استاندارد BS 5839 پیروی کرد.
۳- درمحلهایی که در حالت عادی دود و بخار وجود دارد، مانند موتورخانه و کنار بویلر از این دتکتور استفاده نشود. نکته: اسپری خاصی وجود دارد که برای تست دتکتورهای دودی بکار میرود و با پاشیدن آن به سمت دتکتور میتوان از عملکرد صحیح آن مطمئن شد.
لیست قیمت دتکتور دودی اعلام حریق
شما می توانید جهت استعلام قیمت برندهای مختلف دتکتور دودی اعلام حریق ، به شرح ذیل از طریق راههای ارتباطی شرکت با کارشناسان ما در ارتباط باشید
- دتکتور دودی اعلام حریق زیتکس
- دتکتور دودی اعلام حریق سایان معمولی
- دتکتور دودی اعلام حریق آریاک دودی فتوالکتریک 12 ولت رله دار
- دتکتور دودی اعلام حریق آریاک فتو الکتریک 48ولت
- دتکتور دودی اعلام حریق سنس
- دتکتور دودی حرارتی اعلام حریق سنس
- دتکتور دودی اعلام حریق تسلا
- دتکتور دودی اعلام حریق آپولو انگلستان
- دتکتور دودی اعلام حریق GST
- دتکتور دودی متعارف اعلام حریق زتا
دتکتور دودی هوشمند, دتکتور سنس, دتکتور ماویلی, دتکتور سایان, دتکتور زتا, دتکتور مولتی زتا, دتکتور گاز, دتکتور co, دتکتور گاز شهری, دتکتور فتوالکتریک, دتکتور اعلام حریق, قیمت دتکتور دودی, قیمت دتکتور دودی اعلام حریق, دتکتور دودی اعلام حریق, دتکتور